stansmachine kopen

Wat is een stansmachine?

De echte creatieveling heeft vast wel eens van de stansmachine gehoord. Je kunt hier namelijk creatief mee te werk gaan zoals het maken van kaarten, het drukken van patronen, vloerbedekking, tapijt en andere interieur aankleding. Je kunt met verschillende materialen werken met deze machine onder andere papier, karton, foam vellen, leer, stof, Faux Leather papier of snijvellen. Denk aan sjablonen uitsnijden en doordrukken. Het resultaat komt tot leuke creatieve kaarten, ander drukwerk of reclamemateriaal. Mooi materiaal kan leuke effecten geven zoals mixed media. Ook scrapboeken en tafeldecoraties kunnen mooi worden gecreëerd met een stansmachine. De machine werkt met snijmallen, je hebt hier veel keuze in. Ook heb je keuze uit meerdere formaten stansmachine zoals een machine in A4 of A5 formaat. Materialen voor een stansmachine zijn in vele soorten, maten en structuren aan te schaffen. Naast snij en drukwerk kan er ook worden gestempeld met een stansmachine. Deze machine is dus voor veelzijdig gebruik zoals gewoon voor een hobby tot voor een professionele drukkerij of voor een bedrijf dat vloerbedekking, tegels en andere interieurstukken maakt. Maar ook de industriële sector gebruikt stansmachines voor het maken van goederen of onderdelen die uit oppervlakten worden gedrukt. Voor elk soort materiaal is een speciale stansmachine geschikt.

Gebruik van een stansmachine

Stansmachines voor professioneel gebruik worden vaak gebruikt voor snijwerk en stansen in de industriële sector. De stansmachine kan per formaat zeer nauwkeurig worden ingesteld om het juiste resultaat mee te bereiken. Het is een zeer handige tool in de industriële en creatieve sector. Stansen is materiaal doordrukken uit een mal en lijkt veel op snijden. Zo kunnen er patronen en reliëf worden gecreëerd in het desbetreffende materiaal, sjablonen worden uitsneden of worden doorgedrukt. Dit kunnen alle materialen zijn die zo een machine aankan. In de plaatbewerking worden stansmachines veelvuldig gebruikt. Stempels kunnen pal op elkaar worden gedrukt door verbindingstechnieken die worden gebruikt. Een stansmachine bevat een boven en onder stempel. Van belang is om te controleren of de stempels goed op elkaar aansluiten voordat men de machine aanzet. Een metaalbedrijf gebruikt stansen vaak voor een metalen plaat. Denk aan onderdelen, figuren, tekst of patronen. Professioneel gebruik is zeer specialistisch werk en vergt zeker aardig wat kennis.

Wat kun je allemaal stansen?

Je kunt heel veel producten stansen denk aan auto onderdelen, machine onderdelen, maar ook meubels, decoratie, tapijt, tegels en sierstukken. Grote sterke materialen stansen vraagt zeker een goede specialisatie en kennis van stansen. De hobbyist kan eenvoudige creatieve kaarten maken met een hobby stansmachine van karton, vilt en papier. Het echte werk voor het stansen van producten en goederen is weggelegd voor de vakman. Stansen is echter niet het zelfde als ponsen. Dit is puur gaten slaan in een oppervlak. Stansen zijn producten die uit een plaat worden geslagen in vorm.

Bron: renovatienieuws.nlGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *