Slotenmaker doet meer dan sloten vervangen

Als je het woord slotenmaker hoort denk je maar aan één ding. Sloten maken of sleutels bij maken! Maar is dit helemaal terecht en doen slotenmakers eigenlijk niks meer dan alleen sloten maken? In dit artikel kom je meer te weten over wat slotenmakers allemaal doen.

Werkzaamheden slotenmaker

Een slotenmaker richt zich voornamelijk op het repareren/maken van kapotte sloten. Een slotenmaker is een specialist op het gebied van maken en repareren van sloten maar ook als jij jezelf hebt ingesloten. Goed voorbeeld hiervan is het maken van je slot na een inbraak. De inbrekers hebben alles kapot gemaakt en de slotenmaker zal dit weer zo herstellen dat het weer volledig werkt en als nieuw eruitziet.

Zij weten wat het is om vervelende voorvallen goed op te lossen en te verhelpen. Ook weten zij goed de weg om je juiste mensen op de juiste plaats te krijgen. Bij iedereen in de omgeving is wel een slotenmaker te vinden, denk bijvoorbeeld aan een slotenmaker in Tilburg enz.

Erkend slotenmaker

Het is erg fijn om een erkend slotenmaker in te huren aangezien deze vaak de meeste ervaring hebben, de beste en zijn en er veel verstand van hebben. Het nadeel van slotenmakers die niet erkent zijn is dat je vaak geen garantie krijgt en je niet zeker weet of je met een expert te maken hebt. Een erkende slotenmaker geeft garantie maar ook kwaliteit en dat is zeker erg fijn als er iemand in jouw huis aan het klussen is. Ook kunnen deze erkende mensen vaak een goed advies en raad geven over de aanschaf van nieuwe sloten in jouw gehele huis.

Een erkend slotenmaker heeft altijd een skg (Stichting kwaliteit gevelbouw) keurmerk, hieraan kan je zien dat deze persoon gecontroleerd en erkend is. Dit heeft ook weer effect op je verzekering aangezien deze duidelijk ziet dat het om een goed en erkend merk sloten gaat waardoor zij vaak de premie omlaag doen en jij dus minder gaat betalen. Fijn toch? Wel is het van belang dat jij de juiste papieren en certificaten kan aantonen van het des betreffende slot aangezien de verzekering wel zekerheid wilt hebben en het niet om fraude gaat.

Kosten slotenmaker

Zeker op het gebied van slotenmakers lopen de kosten erg uiteen aangezien er erg amateuristische slotenmakers zijn die weinig geld vragen maar ook dure slotenmakers die oplichten of wel echt hele goede kwaliteit leveren. Zo moet je ongeveer in de prijsklasse van ongeveer €70 a €90 euro denken. Dit is wel het landelijker gemiddelde. De kosten voor een slotenmaker kunnen hoog zijn dus is het belangrijk te checken of dit een erkend slotenmaker is, dit doe je door het keurmerk te controleren en de desbetreffende slotenmaker een keertje te Google. Zo voorkom je oplichters!

Bron: https://www.slotenmeester.nl/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *