RVS ketting van vroeger tot nu

De afkorting RVS staat voor roestvrij staal. De RVS ketting is voor het eerst gemaakt in 1913 dit kwam doordat er onderzoek werd gedaan vanuit de wapenindustrie. De RVS-kettingen worden gebruikt voor veel verschillende dingen. De RVS-ketting word op een hele andere gemaakt dan andere stalen kettingen dit komt doordat er bijna tot geen koolstof in de RVS ketting zit. Dat betekent dat bijvoorbeeld pennen, bussen en platen niet gehard kunnen worden. De normale manier van het verwarmen van stalen kabels gebeurt in een oven. Bij een RVS-ketting gebeurt dat niet omdat het toch niet gehard kan worden omdat er weinig tot geen koolstof in zit. Dat er geen koolstof in zit is ook wel weer in een voordeel omdat het staal dan niet gaat roesten. Er zijn nog wel andere manieren om de RVS-ketting te harden maar deze manieren worden meestal niet gebruikt.

Waar gebruik je een RVS-ketting voor

De RVS-kettingen worden niet alleen in de techniek wereld gebruikt. Dit materiaal word ook steeds populairder onder mensen omdat het een trend is geworden in de sieraden branche kettinkjes en armbandjes worden tegenwoordig ook gemaakt van het zelfde materiaal als een RVS-ketting. Het is voor de sieraden ontwerpers zeer aantrekkelijk om dit materiaal te gebruiken omdat het niet roest en omdat het makkelijk te bewerken valt door het koolstof gehalte. De term RVS ( roestvrij staal) word liever niet gebruikt in de metaal wereld. Want de RVS kan wel gaan roesten doordat het staal in aanraking komt met chloor wat bijvoorbeeld kan gebeuren in een zwembad. De stalen ketting word meestal gebruikt voor de pennen van een fiets of met het verpakken van grote pallets om alles goed bij elkaar te houden. Voor de pennen van een fiets is RVS-ketting ideaal aangezien die niet roest.

Wat kost een RVS-ketting?

De RVS-ketting kun je bijna bij elke bouwmarkt kopen. Als je graag sieraden wilt van RVS moet je langs gaan bij een juwelier. De prijzen van een RVS-ketting verschillen per winkel omdat er nog wel wat verschillen zijn tussen de kwaliteit en de materialen. Er zijn ook wat goedkopere RVS-kettingen maar die zijn dan ook weer van mindere goede kwaliteit. Deze kettingen komen dan meestal uit Azië, bijvoorbeeld uit China of India meestal voldoen deze kettingen niet aan de eisen van een goede RVS-ketting. De prijs van een RVS-ketting hangt af van de maat van de ketting. Je kunt al een RVS-ketting kopen van 4,95, maar je hebt ook kettingen van rond de 400 euro. Dat is een best groot verschil je moet dus goed voor jezelf op een rijtje hebben welke je precies nodig hebt. Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *