Hoe kun je een kapotte sleutel uit een slot verwijderen?

In de loop van de dag zul je verschillende sloten gebruiken. Je zult een paar keer per dag de sloten van de voordeur van je huis, de deur naar kantoor, de autodeur, het contactslot in de auto en misschien nog wel meer sloten gebruiken. De sleutels voor deze verschillende sloten kunnen ook van verschillende materialen zijn gemaakt en sommige materialen zijn erg duurzaam, terwijl andere materialen kwetsbaar kunnen zijn. Een sleutel, die is gemaakt van een minder duurzaam materiaal, zal sneller afbreken in een slot en dit soort sleutels kunnen ook minder soepel in het slot gestoken worden. De gebruiker moet veel sneller de sleutel heen en weer bewegen om de sleutel uit het slot te kunnen halen. Maar je hebt geen garantie want ook sleutels, die zijn gemaakt van duurzame materialen, kunnen op een gegeven moment in een slot afbreken. Zelfs de sterkste en meest duurzame sleutels kunnen op een bepaald punt breken. Wanneer een sleutel in het slot afbreekt, zijn er een paar dingen die je zelf kunt proberen voordat je een slotenmaker belt.

Gebruik een magneet

Sleutels zijn meestal gemaakt van metaal en daarom zijn ze magnetisch. In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om het gebroken gedeelte van de sleutel met een magneet uit het slot te trekken. De magneet moet doorgaans wel vrij sterk zijn om een sleutel uit een slot te kunnen trekken. Mogelijk kun je de sleutel dicht genoeg bij de rand van de opening van het sleutelgat trekken om hem er met een pincet of een soortgelijk gereedschap uit te kunnen peuteren. Of je kunt de sleutel misschien wel helemaal met een magneet naar buiten trekken.

Gebruik een tangetje

Als je de mogelijkheid hebt om naar een ijzerhandel bij jou in de buurt te rijden, kun je een set tangetjes kopen, die speciaal zijn ontworpen om kapotte sleutels uit sloten te verwijderen. Dit is een set tangetjes met een lange dunne onderkant en aan het uiteinde een haakje. Ze kunnen in de meeste sloten langs de rand worden geschoven en het haakje kan dan worden gebruikt om de sleutel vast te pakken en eruit te trekken. Deze sets zijn redelijk betaalbaar in vergelijking met wat je kwijt zou zijn als je een slotenmaker belt. Houd er echter wel rekening mee dat het tijd en moeite kan kosten om deze hulpmiddelen te gebruiken.

Als hebt geprobeerd om de sleutel zelf te verwijderen en dit helaas niet is gelukt of als je geen magneet of set met tangetjes tot je beschikking hebt, kun je overwegen om een slotenmaker te bellen voor hulp.

Bezoek de website van de sleutelmakers in Utrecht voor meer informatie!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *