Waarom is een bouwkundige keuring nodig?

Als enthousiaste huisjes zoeker die huizen gaat bezoeken zal je snel merken dat er veel huizen zijn waar nog veel moet worden opgeknapt. Je gaat na een tijdje ook alleen maar klusjes zien bij elk huis die je ziet. Als amateur zie je alleen wat het meest duidelijk is of wat jij qua smaak zou aanpassen. 

Genoeg kennis?

Als jij geen ervaring hebt in de bouw is het “handig” zijn in klussen niet genoeg. Zodra de klussen meer technisch moeten worde of groter zijn dan je gewend bent heb je al snel een professional nodig. Het is dan ook belangrijk om te weten of de mensen waar je het huis van koopt wat voor klussen zei hebben gedaan. Als deze enthousiaste klusser veel aan het huis hebben gedaan zullen onderdelen zoals de elektriciteit als snel gebrekkig zijn. 

Voor de koop keuren

Het is belangrijk dat als je een huis koopt het van te voren laat keuren als er bouwplannen gewenst of nodig zijn. Een bouwtechnische keuring is belangrijk om het van te voren te laten doen, dit kun je ook gebruiken in de prijsbepaling. Als er grote problemen zijn die jij later moet oplossen zal je minder bieden dan dat je weet dat er niet veel meer aan hoeft worden gedaan. Een huis kopen met het idee dat je gaat klussen is ook belangrijk omdat je een idee moet hebben of de plannen mogelijk zijn om zelf te doen en anders een inschatting hoe duur de verbouwing zou gaan worden. 

Het gebeurt in bijna alle huizen dat er toch grotere gebreken aan worden getroffen dan die op eerste oog te zien zijn. Vaak zijn het problemen die rustig aan het opbouwen zijn en doordat het huis in de verkoop staat niet meer worden verholpen. Daarom als je twijfel schakel een keuring in!
Bron: https://www.seivda.nl/Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *