Waarom kiezen voor een zitmaaier?  

Als je vaak in de tuin werkt of een tuin hebt die veel onderhoud nodig heeft, bijvoorbeeld vanwege een groot grasveld in de tuin, zul je vast wel eens gekeken hebben naar grasmaaiers. Er bestaan veel verschillende soorten grasmaaiers die zo allemaal een eigen voordeel hebben. Je hebt grote en kleine, automatische en bestuurbare, op benzine of ecologisch, de mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Zo heb je bijvoorbeeld de zitmaaier. De zitmaaier zul je vast wel eens gezien hebben. Je ziet ze vooral veel op boerderijen of bij sportverenigingen. Zitmaaiers zijn de meest toegankelijke soort grasmaaiers en hebben veel voordelen. Dat maakt dat ze vaak de beste keuze zijn. Maar wat zijn dan precies die voordelen? 

Geschikt voor grote oppervlaktes: 

Ten eerste is een zitmaaier zeer goed geschikt voor het gebruik bij grote oppervlaktes. Dit komt doordat ze een grote maaibreedte hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een John Deere zitmaaier aanschaffen met een maaibreedte van 122 cm. Hiermee kun je snel en efficiënt een groot grasveld maaien. Dit zorgt ervoor dat het een minder grote opgave is om de tuin en het gazon te onderhouden aangezien je er veel sneller mee klaar bent zonder dat het extra werk van jou vraagt. 

Perfect voor op ruwe terreinen: 

Wanneer je een terrein moet maaien zul je te maken hebben met verschillende soorten texturen. In sommige gevallen kan de textuur van het terrein ervoor zorgen dat je grasmaaier niet goed kan werken. Bijvoorbeeld als je een weiland moet maaien waar het gras anders is dan het gras wat in jouw tuin groeit. Een zitmaaier is hiervoor perfect, want deze soort grasmaaier werkt goed op ruwe en ongelijke terreinen vanwege de grote omvang van de machine. 

Minder belastend voor het lichaam: 

Als laatste is er nog een voordeel dat te maken heeft met het lichaam en je gezondheid. Het gebruiken van een zitmaaier in plaats van een loopmaaier is namelijk ook beter voor het lichaam. Het kost veel minder inspanning aangezien je kunt blijven zitten tijdens het maaien. Ook wordt het  lichaam goed ondersteund tijdens het maaien doordat er een stoel met rugleuning op de grasmaaier zit.. Hierdoor is het ook uitermate geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of een mindere gezondheid hebben, maar wel de tuin willen blijven onderhouden. Het is namelijk belangrijk dat je buitenlucht en beweging krijgt, ook wanneer je wat minder goed naar buiten kunt. En wanneer je het leuk vindt om het gras te maaien en de tuin te onderhouden, wil je dit natuurlijk nog zo lang mogelijk kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *