Tuinieren als hobby?

Houdt je ervan om tijd buiten door te brengen en omringd te zijn door planten en bloemen? Zo ja, dan is werken in de tuin misschien wel de perfecte hobby voor jou! Tuinieren kan heel leuk zijn, maar er komt ook veel hard werk bij kijken. In deze gids zullen we je alles leren wat je moet weten over tuinieren. We bespreken waar je rekening mee moet houden als je gereedschappen kopen gaat en hoe je jouw planten moet verzorgen.

Gereedschap

Als je gereedschap gaat kopen is het belangrijk dat je voorbereid naar de winkel gaat, zodat je echt koopt wat je nodig hebt. Sommige gereedschappen kun je ook voor meerdere dingen gebruiken, dit scheelt je weer geld. Voor inspiratie van welke gereedschappen er allemaal zijn kan je kijken op Toolmax.

Planten

De volgende stap: Planten! Je kunt planten kopen uit een kwekerij, of je kunt ze zelf kweken uit zaden. Als je je planten hebt, moet je gaten graven die twee keer zo breed zijn als de wortels van de plant. Je moet er ook voor zorgen dat het gat diep genoeg is, zodat de plant rechtop kan staan. Nadat je je planten hebt geplant, is het belangrijk om ze water te gevenregelmatig.

Het enige wat nu nog rest is geduld en toewijding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *