zadeldak lichtstraat

Hoe bepaal je het aantal lichtstraten in een woning

Daglicht is gratis en helpt bij het prettig werken in een huiskamer zonder verlichting te hoeven gebroken. Lichtstraten zijn een perfecte manier van daglicht binnenhalen bij een huis. Niet alleen zorgt het ervoor dat je meer daglicht naar binnenhaalt in je woning, maar het ziet er ook nog eens erg stijlvol uit. Hoe bepaal je hoeveel lichtstraten je nodig hebt in je woning? In dit artikel leggen wij dit uit. 

Het aantal lichtstraten bepalen

Lichtstraten zijn een aaneenschakeling van meerdere lichtkoepels die geplaatst worden op het dak van je woning. Door middel van een lichtstraat kan je een groot deel van je woning verlichten door middel van daglicht. Lichtstraten zijn te vinden in standaardmaten maar zijn ook op maat te laten maken voor jouw woning. Een lichtstraat bestaat uit verschillende segmenten glasvlakken. Maar hoe weet je precies hoeveel lichtstraten je nodig hebt om een woning mooi licht te houden door middel van daglicht? 

Voor de ideale inval van daglicht in je woning raden wij aan om de oppervlakte van het geplaatste glas minstens 12% van de vloeroppervlakte te laten zijn. De 12% daglicht per ruimte is de minimale norm voor een huis. Voor meer comfort raden wij het vaak aan om dit percentage te vergroten tot 20% of 25%. Een zadeldak lichtstraat zelf plaatsen of uitbesteden is een goede manier om dit percentage te bereiken. Een Zadeldak lichtstraat bestaat uit 2 glazen panelen die met een hoek tegen elkaar zijn gezet. Dit zorgt voor de ideale lichtinval voor elk soort huishouden. 

Bij het aanschaffen van een lichtstraat wordt het glas en de opstand in een geheel geleverd. Dit zorgt voor een gemakkelijke installatie die zelf kan worden gedaan of door een bedrijf. Daarnaast zijn er ook unieke eigenschappen die je kan selecteren zoals een lage opbouwhoogte, keuze uit verschillende soorten glas en luchtdichtheid. Als je op zoek bent naar een moderne en elegante manier om je huis te verlichten dan is een zadeldak lichtstraat ideaal voor jouw huis. Ben je benieuwd naar de verschillende opties? Ga dan naar de website van Vlakke Lichtkoepel.

De voordelen van de juiste lichtinval

Het voordeel van een lichtstraat is dat de licht via boven het huis invalt. Dit betekent dat je niet last hebt van de zon die recht in je ogen schijnt als je het raam doorkijkt. Het licht komt op een natuurlijke manier via boven je. Daarnaast zorgt het ervoor dat je overdag minder verlichting nodig hebt om comfortabel te kunnen werken. Dat is toch handig!

Lichtstraten kunnen er dus voor zorgen dat je minder geld kwijt bent aan energiekosten en zien er ook nog eens elegant uit. Een dakraam is ook niet afhankelijk van het tijdstip op een dag en zorgt voor zonlicht de hele dag door. Daarnaast zijn er ook systemen te vinden om de lichtinval van een dakraam te blokkeren wanneer je de kamer donker wilt houden. Bekijk nu de zadeldak lichtstraten die aangeboden worden bij Vlakke Lichtkoepel en zorg voor natuurlijk daglicht in jouw huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *