Renovliesbehang wint nog steeds aan populariteit

Als er een behangsoort in opmars is, dan is het wel renovliesbehang. Steeds meer mensen en professionals zoeken hun heil, in deze behangsoort, dit tot ergernis van de stukadoor. Renovliesbehang kan hetzelfde effect sorteren als het stucwerk van de vakman. Groot verschil is echter de prijs. Het behang is tot wel 30 procent goedkoper dan het werk van de stukadoor namelijk.

Vooral gebruikt bij de renovatie van huizen

Voorheen werd renovliesbehang vooral gebruikt bij renovatiewerkzaamheden. Toen ook werd het vaak renovatie vliesbehang genoemd. Ondertussen echter, ontdekken steeds meer mensen de voordelen van dit type behang. En die voordelen liegen er niet om. Zo is het perfect behang gebleken voor nieuwbouw. Laat je daar stucwerk in uitvoeren, ontstaan door de werking van de muren niet zelden scheuren. Behang is dan een betere optie.

Met een motief, patroon of als fotobehang

Wil je renovlies behang aanbrengen op de behangklare muur, dan hoef je slechts de grote oneffenheden weg te nemen. Dit vooral vanwege de scheuroverbruggende kwaliteiten van renovliesbehang. Om die reden wordt het behang ook wel op het plafond gebruikt tegenwoordig. De toepassingsmogelijkheden van dit behang nemen bovendien steeds verder toe. Wat dacht je van een motief of patroon op het behang en er is zelfs fotobehang mogelijk. Niet gek, om in een huis een wand te voorzien van sterk fotobehang.

Laat de behangtafel voortaan in de kast

Je kunt de behangtafel in de kast laten als je renovliesbehang aan wilt brengen. Je brengt het aan vanaf de rol en hoeft alleen lijm op de wanden aan te brengen. Het scheelt je erg veel tijd. Met dit behang kun je bovendien volledig naadloos werken, ook al een groot voordeel van het gebruik van dit soort behang. Het behang is bovendien zeer sterk. Van scheuren is vrijwel nooit sprake.

Hoe dikker het renovliesbehang, hoe sterker het is

Je kunt renovliesbehang wel enigszins vergelijken met glasvezelbehang, behang dat lang als het sterkste behang werd beschouwd. Verschil is echter dat er op vliesbehang geen structuur te zien is, iets dat bij het eveneens sterke glasvezelbehang wel het geval is. Je hebt vliesbehang in verschillende uitvoeringen en ook in verschillende diktes. Wat betreft de dikte kun je er vanuit gaan dat hoe dikker het behang is, hoe sterker het is.

Ook gemakkelijk weer te verwijderen

Iedereen is jubelend over de kwaliteiten van het behang, met uitzondering dus van de stukadoor. Die verliest door de opmars van het behang behoorlijk wat werk om de simpele reden dat je met het behang hetzelfde resultaat krijgt en je bovendien zo geld overhoudt. Dat de prijs lager is, heeft vooral te maken met het feit dat het behang veel sneller aangebracht kan worden. Daar pakt het behang de winst ten opzichte van het arbeidsintensieve werk van de stukadoor. Het feit dat het behang niet krimpt en dat je er erg lang plezier aan hebt, zijn ook voorbeelden van de voordelen van renovliesbehang. Bovendien is het gemakkelijk weer te verwijderen mocht dat nodig zijn of mocht je een andere keuze willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *