Gereedschapskoffers van Wiha

De Wiha gereedschapskoffer

De Wiha gereedschapskoffer is de ultieme gereedschapskoffer voor de beginnende én de gevorderde elektricien! Deze koffer zit gevuld met alle dingen die je nodig hebt om goed te werk te gaan. In deze blog vertellen we je meer over de voordelen en wat er per koffer allemaal in zit. Na het lezen ben je dus helemaal klaar om een keuze te maken!

Welke soorten Wiha gereedschapskoffers zijn er?

De vier bekendste koffers zijn:

  • De Wiha 115-delige Gereedschapskoffer Elektricien Competence XXL II
  • De Wiha 100-delige Gereedschapskoffer Elektricien Competence XXL III
  • De Wiha 80-delige Gereedschapskoffer Elektricien XL
  • De Wiha 34-delige Basic Elektricien Gereedschapskoffer

Alle bovenstaande gereedschapskoffers bevatten allemaal de basistools waar je al heel veel mee kan.

Wat zit er in de 34-delige koffer?

De goedkoopste Wiha gereedschapskoffer, de 34-delige versie, bevat het standaardpakket met onder andere schroevendraaiers, tangen, een elektricienswaterpas en een kabelmes. De koffer bevat extra opbergruimte voor andere gereedschappen, onderdelen of machines. Met een inhoud van 20 liter, een tweecomponenten draaggreep en oogjes voor hangsloten ter bescherming tegen diefstal voldoet deze standaard koffer aan alle eisen voor de beginnende elektricien!

Wat zit er in de 80-delige koffer?

Als je al iets gevorderd bent of op zoek bent naar een Wiha gereedschapskoffer met meer dan het basispakket is de 80-delige koffer iets voor jou! Deze set heeft veel andere dingen. Zo krijg je extra dingen als een waterpomptang, stiftsleutelset, spanningszoekers maar ook heel veel extra schroevendraaiers en tangen. De grote opbergruimte van de koffer biedt veel ruimte voor materiaal of elektrische machines. De koffer is voorzien van gasveren die de deksel in verschillende standen vasthoudt zodat de koffer niet steeds dichtgaat.

Wat zit er in de 100-delige koffer?

De duurste Wiha gereedschapskoffer is niet de 115-delige koffer maar de 100-delige versie. Deze koffer bevat een uitgebreid gereedschapsassortiment met veel opbergruimte voor materialen en machines. Deze koffer heeft vier poten waardoor de koffer altijd stabiel staat. Ook worden er in deze koffer gasveren gebruikt voor de deksel. Dankzij de extra grote wielen rolt de koffer een stuk makkelijker. De koffer kan, met de uitgeklapte poten, ook gebruikt worden als slipvaste trede. De koffer heeft ook een V-vormige inkeping met schaalverdeling in de kofferdeksel waardoor het afzagen van bijvoorbeeld een kabelkanaal op de bouwplaats makkelijker wordt. Deze koffer weegt met inhoud ongeveer 21,6kg. Uitgerust met veel verschillende schroevendraaiers, tangen, sleutels, messen en spanningszoekers is deze gereedschapskoffer goed gevuld. Een paar extra’s zijn een zaklamp met LED, laser en Uv-licht, een elektrikerhammer, een beugelzaag, flesopener en ontmantelingsgereedschap.

Wat zit er in de 115-delige koffer?

Uitgerust met maar liefst 115 verschillende tools, is de Wiha Gereedschapskoffer Elektricien Competence XXL 2 dé ultieme gereedschapskoffer voor de gevorderde elektricien. Met alle soorten schroevendraaiers, tangen, sleutels, afstripgereedschap, accessoires als een zaklamp en een elektricienschaar zit deze koffer bomvol met alles wat je ooit nodig zal hebben. Door de grootte van deze set is er veel ruimte om dingen op te bergen. Het handvat en de wieltjes zijn ideaal om de zware koffer te verplaatsen.

Keuze kunnen maken?

Nu je alles weet over de verschillende soorten koffers van Wiha is het tijd om een keuze te maken. Als je beginnend elektricien bent, niet al te veel te besteden hebt of als je het als hobby doet is de 34-delige of de 80-delige de beste optie. De 80-delige is uiteraard iets uitgebreider en als je op zoek bent naar dat kleine beetje extra is dit de beste keuze. Als je gevorderd bent en alle gereedschappen wil hebben die je nodig zou kunnen hebben zijn de 100-delige koffer en de 115-delige koffer precies wat je zoekt. Kijk nog even goed naar de voor- en nadelen van de koffers en maak de keuze!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *