Zo kun je de juiste hydraulische olie kopen

Wil je hydraulische olie kopen? Dan sta je vanaf het begin voor veel keuzes. Ieder systeem heeft namelijk een andere olie nodig, wat het niet eenvoudig maakt. Daarbij zijn er zoveel verschillende specialisten waar je een aankoop kunt doen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Een van de verkooppunten is Olieonline. Zodra je de aankoop wilt gaan doen is het goed om precies te weten welke soorten olie er zijn en wat jij nodig hebt voor jouw eigen systemen. Onderstaande informatie helpt jou verder op weg met de aankoop.

Hydraulische olie kopen voor minder kosten

Hydraulische olie kopen is een goede manier om jouw systemen beter te laten werken. Deze olie kan namelijk veel slijtage voorkomen en ervoor zorgen dat vuil wordt afgevoerd. Het is daarom van groot belang dat je de olie regelmatig ververst. Als dit niet gebeurt, dan kan het namelijk zo zijn dat jouw machine binnen een korte tijd kapot gaat en je een veel hogere kostenpost gaat hebben. Een nieuwe machine aanschaffen is immers duurder dan de olie verversen om de prestaties te vergroten. Het beste kun je daarom gaan kijken welke olie er nodig is.

De dikte van de olie voor jouw proces

Je kunt echter geen hydraulische olie kopen zonder te weten welke olie er nodig is voor het systeem. Er zijn namelijk verschillende varianten van viscositeit. Dit is de dikte van de olie. Welke dikte je nodig hebt, is afhankelijk van de temperaturen die de systemen van de machines gaan bereiken. Voor de hoogste temperaturen heb je namelijk ook een hogere viscositeit nodig. Te dunne olie zorgt namelijk ook voor lekverliezen, waarmee slijtage hand in hand gaat. Een te dikke olie zorgt juist weer voor vertragingen in het proces. Dit wil je ook niet hebben.

De beste prestaties voor jouw apparaten

Om te weten welke hydraulische olie je kopen moet, kun je vaak de handleiding erbij pakken. Tevens kun je gaan kijken tot welke temperatuur jouw machine gaat. Zo is de H46 de meest voorkomende variant. Deze kan namelijk voor de meeste apparaten de beste prestaties leveren. Voor graafmachines heb je echter weer de H68 nodig. Deze kan namelijk bij de hoogste prestaties nog de dikte behouden. Slijtage is verleden tijd en vuil wordt automatisch afgevoerd. Je gaat merken dat de werkzaamheden vele malen soepeler worden dan wanneer je niet de juiste olie hebt.

De voordelen van de olie zijn eindeloos

Hydraulische olie kopen is dus niet heel eenvoudig, maar met een beetje oplettendheid kun je toch de juiste aankoop doen. Doordat je bij OlieOnline.nl een zeer breed aanbod hebt, zul je altijd de olie vinden die je nodig hebt. De voordelen die er daarna mee te behalen zijn, zijn eindeloos. Tevens heb je geen hogere kostenposten meer. De apparaten blijven namelijk altijd werken en je hoeft niet snel over te gaan tot een nieuwe aankoop. De kostenbesparing zal je versteld laten staan en jouw bedrijf gaat weer meer winst maken na de aanschaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *