zelf aan je motor sleutelen

Zelf aan je motor sleutelen: dit gereedschap heb je nodig!

Ben jij benieuwd welke motor onderdelen of gereedschappen niet mogen ontbreken in jouw garage? De meeste eigenaren van een motor hebben een grote hobby aan het sleutelen aan hun voertuig. Niet alleen is het een leuke bezigheid, maar ook helpt het sleutelen om meer over de werking te weten te komen. In dit artikel geven we onze tips over welk gereedschap je echt nodig hebt in jouw garage wanneer jij aan jouw motor wilt sleutelen.

Een paddockstand

Met behulp van een paddockstand wordt het wisselen van jouw banden of het verversen van de olie geen ingewikkelde klus meer. De paddockstand zorgt namelijk dat de motor wordt opgetild van de grond, zodat jij overal makkelijk bij kan. De paddockstand is verkrijgbaar in verschillende functies. Het zorgt ervoor dat beide wielen van de grond komen, maar kan ook zorgen dat alleen het voorste of achterste wiel wordt opgetild.

Een compressor

De compressor is een ander onderdeel wat in jouw garage niet mag ontbreken. Met behulp van een goede compressor pomp jij de banden zonder probleem op, maar heb je ook een handige tool die helpt bij het ontluchten van de remmen of het veranderen van de handvatten.

Oliewissel

Wil jij zorgen dat jij in jouw garage zelf de olie kan verwisselen van jouw motor? Dan heb je een handige oliewissel nodig om dit te doen. Met behulp van een oliefiltersleutel zorg je dat jij de oliefilter kan losdraaien en kan vervangen. Om te zorgen dat deze klus geen grote rotzooi veroorzaakt, raden we aan om altijd een opvangbak in de buurt te hebben.

Een handig gereedschapskoffer

Zonder handige tools kom je niet ver. Wij raden daarom aan om een handig gereedschapskoffer aan te schaffen. Een gereedschapskoffer is een handige manier om te zorgen dat jij in één aankoop alle handige gereedschappen en tools in huis hebt. Het is ook mooi meegenomen dat het allemaal netjes opgeborgen zit in de koffer. Zo blijven alle onderdelen georganiseerd en kan jij makkelijk jouw gereedschap opbergen in jouw garage. Enkele onderdelen die je in een goed gereedschapskoffer vindt, zijn een set inbussleutels, een set tangen, een goede sleuf, schroevendraaier en kruis en een set aan ringsleutels. Het is in het begin een investering, maar na aanschaf zal je nog jaren gebruik maken van alle handige tools in de koffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *