Waarom een Charge Amps laadpaal kopen?

Wil je weten waarom je een Charge Amps laadpaal moet kopen en wat zowel de voor- en nadelen zijn van de laadpalen die zij maken? Charge Amps is een relatief jong bedrijf uit Zweden, maar het staat buiten kijf dat ze hoogkwalitatieve laadpalen voor elektrische voertuigen maken. Ze timmeren hard aan de weg om marktaandeel te winnen en door de aantrekkelijke prijs lukt ze dat goed. Daarnaast zijn de laadpalen gebruiksvriendelijk, wat natuurlijk ook als een groot voordeel mag worden gezien. In onze blog vertellen we meer over de producten die het Zweedse merk maakt.

De laadpalen van Charge Amps

Charge Amps heeft vooralsnog twee verschillende laadpalen in het assortiment en beide modellen zijn ook zogenaamde wallboxen. Ze verschillen niet zozeer qua uiterlijk, maar wel in functionaliteiten. Wat ook het prijsverschil verklaart. De Halo en de Aura zijn op dit moment de modellen die ze verkopen. De Halo Charge Amps laadpaal is verkrijgbaar in een model dat geschikt is voor een eenfasige en een driefasige aansluiting. De Aura is alleen geschikt voor een driefasige aansluiting met een laadcapaciteit van 22 kW. De Aura heeft als voordeel dat je met de lader twee elektrische voertuigen tegelijkertijd kunt opladen. 

Wat is een wallbox?

Voordat we meer vertellen over de Charge Amps laadpaal, leggen we graag uit wat een wallbox precies is. Een wallbox is een slanke versie van de traditionele laadpaal die je ook niet op een paal plaatst, maar op de muur van bijvoorbeeld een carport, garage of een oprit. Een wallbox kun je dus ook zowel binnen als buiten gebruiken. De lader is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden en het Zweedse bedrijf heeft hun producten tijdens extreme en Scandinavische weercondities  getest. Daaruit blijkt dat zelfs bij -25┬░ C het product meer dan uitstekend zijn werk doet.

Halo Charge Amps laadpaal

De Halo Charge Amps laadpaal is een compacte lader waar een vaste laadkabel van 7,5 meter lang aan vast zit. De kabel blijft flexibel en dat is een groot voordeel van het model. Op de wallbox is een extra schuko-aansluiting aanwezig, zodat je bijvoorbeeld ook een elektrische fiets, elektrische step of e-scooter kunt opladen. De Charge Amps laadpaal is in twee modellen verkrijgbaar. Een variant voor een eenfasige aansluiting met een laadcapaciteit van 7,4 kW en een model voor een driefasige aansluiting met een laadcapaciteit van 11 kW.

Charge Amps Aura

De Aura is  een Charge Amps laadpaal die luxer is dan de Halo. De laadpaal is afgewerkt met duurzaam aluminium. Een ander groot voordeel is dat je met de Aura twee elektrische voertuigen tegelijkertijd kunt opladen. Het is dan ook een perfecte keuze als je een semi-openbare lader wilt laten installeren of als je in het bezit bent van twee of meer elektrische voertuigen. Per stopcontact heb je een laadcapaciteit van 11 kW en daarmee 22 kW in totaal.

Charge Amps laadpaal en de app

De Charge Amps laadpaal kan altijd met een app bediend worden. Je kunt via de app de laadpaal configureren en beheren. Bijvoorbeeld als je tijdschema’s wilt instellen, de verschillende laadmogelijkheden wilt selecteren of meerdere gebruikers aan de laadpaal wilt toevoegen. Je kunt iedere gebruiker ook bepaalde rechten geven over wat ze in de app kunnen en mogen zien en doen. Daarom zijn de laadpalen van de Zweedse fabrikant ook de perfecte keuze voor bedrijven. Bekijk ook de laadpalen van Webasto bij interesse in laadpalen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *