Welke verschillende zaagbladen zijn er?

Zaagbladen, ze zijn er in allerlei vormen en maten voor diverse soorten zagen. Welke zaag in combinatie met welk blad je het best kunt gebruiken, hangt vooral af van het soort materiaal dat je wilt zagen en dikte hiervan. Bij ZaagbladenXL vind je een enorm groot aanbod van zaagbladen voor allerlei toepassingen. De belangrijkste hiervan zullen we hieronder nader toelichten.

De verschillende zaagbladen en hun toepassingsmogelijkheden

Er zijn bij ZaagbladenXL verschillende soorten zaagbladen verkrijgbaar voor gebruik in diverse soorten gereedschap. Ieder stuk gereedschap heeft zo weer zijn specifieke toepassingsmogelijkheden in combinatie met bepaalde materialen.

Cirkelzaag

Allereerst zijn dit de zaagbladen voor de veelgebruikte cirkelzaag. De cirkelzaag wordt over het algemeen gebruikt bij klussen waarbij je snel maar wel nauwkeurig rechte lijnen moet zagen. Ze zijn onder meer perfect voor het maken van lange zaagsneden in dikkere soorten hout en plaatmateriaal. Hierbij geldt de regel dat als je nauwkeurig wilt zagen, een fijn blad gebruikt. Wil je juist snel zagen, dan gebruik je een grof zaagblad. Bij ZaagbladenXL vind je ook speciale zaagbladen voor andere materialen zoals kunststof, metaal en aluminium. Voor iedere klus dus het juiste zaagblad.

Decoupeerzaag

Een van de meest veelzijdige zagen is de decoupeerzaag. Iedere klusser heeft er wel een in zijn bezit. Met de decoupeerzaag kun je niet alleen recht zagen, maar ook allerlei bochten maken. Met name voor het laatstgenoemde is het de perfecte zaag. Bij ZaagbladenXL vind je een enorme variëteit aan zaagbladen voor de decoupeerzaag. Zo zijn er zaagbladen voor het zagen van hout, laminaat, gipsplaten en plastic, met verschillende snel- en nauwkeurigheden.

Reciprozaag

Er zijn van die klussen waarbij je het met een gewone zaag niet gaat redden. Heb je een klus waarbij het vooral gaat om het grovere werk, dan is de reciprozaag het perfecte stuk gereedschap voor jou. Je kunt deze zaag, die ook wel sabelzaag wordt genoemd, gebruiken voor klussen als sloop- en snoeiwerk. Bij ZaagbladenXL vind je een aantal verschillende zaagbladen die voor zowel hout als metaal geschikt zijn.

Multi-tool

Tot slot is er ook nog het Multi tool. Een heel handig hulpmiddel waarmee je diverse soorten materialen kunt zagen. Superhandig want zo heb je maar één stuk gereedschap nodig.  Je kunt er heel goed rechte lijnen mee zagen maar ook invallend zagen behoort tot de mogelijkheden. Bij ZaagbladenXL heb je een enorme keuze aan zaagbladen die geschikt zijn voor gebruik in combinatie met het Multi tool voor diverse materialen zoals hout, metaal, kunststof, steen en zelfs beton. Zo kun je vrijwel iedere klus klaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *