machinetransporter kopen

Een machinetransporter kopen, hou hier rekening mee

Wil jij een machinetransporter kopen? Dan is het belangrijk om rekening te houden met een aantal punten. Tegenwoordig is er namelijk een ruime keuze tussen de machinetransporters, waardoor het vinden van de juiste machinetransporter in één klap een stuk lastiger wordt. Het is belangrijk om te kijken naar het draagvermogen, de maat en het totale gewicht. De bus waarmee je rijdt, dient namelijk de machine met aanhanger te kunnen dragen. Daarnaast heb je een aantal regels, waar jij je streng aan moet houden om een boete te voorkomen. Een machinetransporter kopen? Lees dan verder.

machinetransporter kopen

Kies je maat en draagvermogen 

Het kiezen van een draagvermogen is verplicht als je een machinetransporter wilt kopen. Zorg ervoor dat de aanhanger alle machines kan dragen. Ben jij niet bekend met het gewicht van de machines? Dan vind je dit gemakkelijk online. Zorg ervoor dat je een goed draagvermogen hebt, waardoor alle machines vervoerd kunnen worden met de machinetransporter. Ook de maat kan belangrijk zijn als je machines hebt van verschillende groottes. De machines mogen niet uitsteken, dus hier dien je goed rekening mee te houden. Bij de maat, moet je denken aan de lengte en breedte van de machinetransporter. 

Hou je aan de regels

Alle machinetransporters hebben een dubbele as. Dit betekent dat je met een B rijbewijs, deze aanhangers niet mag trekken. Hiervoor dien je een BE rijbewijs te hebben, oftewel een caravan rijbewijs. Het rijden met een dubbele as is namelijk een stuk moeilijker dan met een enkele as. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *