Welke veiligheidsschoenen moet je dragen als magazijn medewerker?

Werk in het magazijn. Het is een beroep dat steeds populairder wordt. Denk aan de wildgroei aan pakketten die per post worden verzonden, maar ook aan de bevoorrading van winkels, groothandels en andere distributiecentra. Werk jij ook in een magazijn? U heeft dan vaak te maken met zware producten en volle pallets. Goede veiligheidsschoenen zijn belangrijk om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. En dat is natuurlijk erg belangrijk.

Wat voor soort werkschoen is het beste?

Heb je veel flexibiliteit nodig en werk je vooral binnen, kies dan voor lage werkschoenen. Met deze werkschoenen beweeg je makkelijker dan het hoge model.  Zorg ervoor dat je werkschoenen niet  te zwaar zijn. Als de werkschoenen aan een S1P normering voldoen, is dit al voldoende. Een hogere normering kan altijd maar lager mag echt niet.

Waarom moeten magazijnmedewerkers veiligheidsschoenen dragen?

Werkschoenen zijn speciaal ontworpen om de drager te allen tijde veilig te houden. Magazijnen kunnen gevaarlijke werkplekken zijn, vooral als de veiligheidsprocedures niet worden gevolgd. Alleen al het laten vallen van een zwaar voorwerp of onvoorzichtig rijden kan je genoeg verwonden om een ​​tijdje werkonbekwaam te zijn.

Ongepaste of slechte schoenen in het kamp vergroten de kans op uitglijden en vallen. Met de juiste voorraad werkschoenen ben je altijd klaar om op te staan, ongeacht het terrein.

 Kies veiligheidsschoenen met taps toelopende buitenzolen om struikelgevaar te minimaliseren. Antislip Schoenen voorkomen uitglijden bij het lopen op natte of oneffen oppervlakken.

Zijn werkschoenen goed voor je voeten?

Oncomfortabele schoenen kunnen pijnlijke voeten en blaren veroorzaken, waardoor kleine taken pijnlijk worden en rust nodig is om te herstellen, het wordt veroorzaakt door wrijving tussen de schoen en de voet. Veiligheidsschoenen moeten perfect passen om comfort en stabiliteit te garanderen om voetproblemen te voorkomen. Hierdoor blijven uw voeten pijnloos op de been tijdens uw dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *