Welk gereedschap heb je nodig voor het plaatsen van mozaïek tegels?

Er zijn mensen die vaak graag bezig zijn met hun handen en het op zich nemen om hun huis zelf te renoveren of nieuwe tegels te plaatsen. Wanneer je mozaïek tegels wilt plaatsen, heb je een aantal gereedschappen nodig als je ervoor wilt zorgen dat alles van een leien dakje zal gaan.

Gereedschappen die je nodig gaat hebben bij het plaatsen van mozaïek tegels zijn: boormachine, universeel mes, gatenzaag, duimstok, schraag, kitpistool, getande lijmspatel, poetsdoeken, richtlat, doeken en potlood. Je moet dus goed voorbereid zijn voordat je begint.

Allereerst heb je lijm nodig die je eerst moet mengen volgens de instructies die je gaat krijgen van de verkoper. Je hoeft het niet met de hand te doen. Gebruik een langzaam draaiende roermachine. Breng de lijm dan gelijkmatig aan met een lijmkam. Voor natuursteen heb je flexibele lijm nodig. Natuurlijk moet de dan de mozaïek tegel gaan plakken. Het is beter om van onder naar boven te werken. Druk de tegel in met een rubberen lat. Alle tegels moeten gelijkmatig zijn.

Er zullen bepaalde hoeken en wateraansluitingen zijn waar je tegels gaat moeten snijden zodat ze goed kunnen passen. Je moet daarvoor alleen de weefsel van het achterzijde van de mozaïek met een mes te snijden. Individuele steentjes kun je ook met een nijptang verkleinen zodat het in de gaatjes past.

Meer informatie over het plaatsen van mozaïek tegels

Als je meer informatie wilt hebben, dan kun je Mozaiektegels.com bezoeken. Op hun blog krijg je genoeg informatie zodat je zelf te werk kunt gaan om de tegels te plaatsen. Bekijk ook kun grote collectie mozaïek tegels. Misschien vindt je wel een leuke ertussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *