Runpotec kabeltrekker

Wat is Runpotec?

Runpotec is een merk dat gespecialiseerd is in het gemakkelijker maken van kabelstrekken. Het merk probeert de problemen op te lossen die kunnen ontstaan als je werkt met kabels. Problemen kunnen zijn vloer beschadigen, brandplekken op de handen, heel veel moeite. Runpotec heeft verschillende producten die je hierbij kunnen helpen, zo bestaat er een kabelroller om een kabel uit te rollen. Maar er is ook een Runprotec Power Rex, hiermee kun je draden in buizen trekken. Je hebt ze er in verschillende maten, de maten die het meest worden gebruikt zijn tussen de 30 en de 50 meter. Dit is handig voor redelijk grote afstanden. De trekveer is van glasvezel, dit brengt voordelen met zich mee. De voordelen zijn: het is licht materiaal en super sterk! De Runpotec glasvezel trekker heeft een flexibele uiteinde, hierdoor kan hij in krappe en scherpe bochten ook gebruikt worden. Dit is voor hem geen uitdaging, dit maakt het werken voor jou ook fijn want je kan hem in bijna elke situatie gebruiken.

Waar gebruik je de trekveer voor?

Trekveren worden meestal gebruikt om draden door buizen (PVC-buizen) te trekken. Maar naast draden worden ook utp-kabels, luidsprekerkabels, thermostaatkabels etc. door de buis getrokken. Het is niet beslist nodig om een ​​trekveer te gebruiken. Maar wil je de draden op de juiste manier door de buis leiden? Dan is het meestal nodig een trekveer te gebruiken.

Over een korte afstand en als de draad stevig is, is het nog steeds mogelijk om de draad zonder trekveer door de buis te halen. Het is echter meestal onmogelijk om de draden over lange afstanden door de buis te trekken. Als er geen hulpgereedschap wordt gebruikt, is het een probleem om de draden door de buis te duwen. Door wrijving leidt dit meestal tot knikken, spoelen of draadophoping. Bevat de pijp ook bochten en buigingen en worden sokken gebruikt om de pijp aan te sluiten? Dit maakt het moeilijk om de draden correct door de buis te trekken. Het heeft dus vele voordelen om een Runprotec power rex te gebruiken.

Hoe gebruik je een trekveer?

Aan het touwtje trekken is het laatste werk dat moet worden gedaan. Is de pijpleiding gelegd en is het beton, metselwerk voltooid? De draad kan vervolgens door de Pvc-buis worden getrokken. Houd er bovendien rekening mee dat het niet wordt aanbevolen om aan de draad te trekken bij een temperatuur lager dan 5 °C. Op deze manier wordt de vinylmantel van de draad harder en kwetsbaarder.

  • Stap 1: Haal alle deksels van de dozen.
  • Stap 2: Vanuit de lasdoos moet je de trekveer in de Pvc-buis duwen.
  • Stap 3: Strip de draden, trek de draden door de gaten, buig de draden en draai de draden in elkaar. Zorg ervoor dat de draden nog steeds gestript zijn! Het is moeilijk om de niet-gestripte draad aan het oog te bevestigen. Als de draden kunnen worden aangesloten, zullen ze hoogstwaarschijnlijk niet in de ogen blijven hangen als de draden door de buis worden getrokken.
  • Stap 4: Trek de draad door de buis heen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *