kabels zonder kabelrollen

Wat zijn kabelrollen?

Als je meer wilt weten over kabelrollen, lees dan verder! Wij gaan voor je uitleggen wat kabelrollen zijn. Een kabelrol is een hulpmiddel om een kabel uit te rollen. Zie het als een standaard waar je de rol + bekabeling omheen doet zodat je de kabel uit elkaar kan rollen. De standaard blijft stil staan door rubberen gripplaatjes, met de reden dat het proces zo soepel mogelijk verloopt. Normaal gesproken zijn kabels om een stevige kartonnen rol geplaatst, wanneer er niet sprake is van een kartonnen rol kun je ook kabelrollen gebruiken. Je kan van de plateau namelijk een houder maken, zodat de kabel tussen twee plateau’s komt. Op deze manier kun je ook een kabel uit rollen. Ook zijn er zogenaamde ‘afrolapparaten’. Dit is een liggend plateau op de grond waar je een kabelhaspel op kunt plaatsen en zo een rol af kunt plaatsen. Beide manieren brengen voordelen met zich mee.

Wat zijn de voordelen van kabelrollen?

Het grootse voordeel van een kabelroller is dat zelf niet je handen hoeft te blesseren als je de rol vast hebt. Je kan je handen er namelijk aan branden, omdat het ronddraait. Met een kabelrol heb niet meer een extra persoon nodig om hem uit te rollen, voor een bedrijf is dit voordelig. Er is een persoon minder nodig voor de taak, dit maakt het meer rendabel voor de baas. Je kan in je eentje de rol uitrollen, omdat de standaard de tweede persoon vervangt. Wanneer je een kabelroller gebruikt beschadig je de grond ook niet. De kabels kunnen nog al wat wegen, als je de rol dan uitrolt op de vloer bestaat er het risico dat je de vloer kunt beschadigen. Verder blijft de kabel schoon en is er een mindere kans dat er vuil en viezigheden tussen de kabel komen. Het scheelt heel veel ruimte, omdat je hem makkelijk kunt verplaatsen en opruimen.

Wanneer kun je kabelrollen gebruiken?

Kabelrollen kun je gebruiken wanneer je niet beschikt over de behorende middelen zoals een extra persoon. Je kan het zonder hulp gebruiken, wel zo efficiënt. Het is handig om te gebruiken wanneer de rol aan de zware kant is, er bestaan namelijk kabelrollers met wieltjes aan de onderkant. Zo hoef je de zware rol niet met de hand of heftruck te verplaatsen. Je kan de rol gewoon duwen om hem te verplaatsen! Als je heel vaak met kabels te maken hebt, is het niet een verkeerde investering. Voor bedrijven is het handig om te gebruiken, als je het werk van de medewerkers wilt verlichten en efficiënter wilt maken.

Hoeveel kost een kabelrol?

Kabelrollen kun je al verkrijgen vanaf een ruime honderd euro. Dit is dan de lichtste in zijn klasse, die mag bijvoorbeeld 300kg tillen. Het gewicht wat hij aankan verschilt per product, hierbij gaat de prijs ook stijgen. De duurdere varianten van het product zitten al gauw rond de 300 euro of hoger. Maar dan heb je wel meer voor de prijs. Er zitten dan hoogstwaarschijnlijk een koffer bij met een opzet, een standaard en dan mag hij meer tillen.



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *