Waarom U profiel staal

De een noemt het U profiel staal, een ander heeft het liever over koudgevormd staal. De logische tegenhanger van U profiel staal is logischerwijs dus warmgewalst staal. Behalve de naam zitten er veel verschillen tussen deze soorten staal.

U profiel staal is opgebouwd uit warmgewalst staal

U profiel staal wordt gevormd door warmgewalst staal. Dan weet je dus zeker dat er sprake is van  steviger materiaal, zeker afgezet tegen dan warmgewalst staal. U profiel staal is staal met meer draagvermogen en dat is een nadrukkelijk voordeel. Ander voordeel van U profiel staal is de eenvoudige verbinding die gemaakt kan worden met las- en boutverbindingen.

U profielen zijn bewezen veel steviger en sterker

Steviger en sterker. Aan deze voordelen van U profiel staal kan ook nog meer flexibel toegevoegd worden. Vaak is profielstaal bovendien lichter van kleur. Daarnaast is het oppervlak wat gladder en is van walshuid geen sprake. Het staal is harder en bovendien zijn de hoeken ietwat ronder. Nauwe toleranties is ook iets dat typerend is voor dit koudgevormd staal.

Precisiewerk en gemakkelijk in het U profiel te buigen

Staal dat de typering U-profiel heeft, is verkrijgbaar in zowel gelijkzijdige als ongelijkzijdige varianten.  Staal wordt gewalst tot de gewenste dikte een feit is. Vervolgens kan het gebogen worden uit dus het bekende U profiel. Op deze wijze wordt werken met wat dunnere materiaaldiktes dus prima mogelijk. Met koudwalsen kunnen de profielen toch al met veel meer precisie samengesteld worden. Dit is zeer praktisch en handig omdat werken met staalconstructies nou eenmaal een nauwkeurige maatvoering vraagt en eist.

Profielen worden gebruikt voor draagconstructies, trappen en staanders

Bij omgevingstemperaturen zal profiel staal koud en dus minder flexibel. Gek genoeg is dit juist vaak een voordeel van dit staal, dat vaak gebruikt wordt in staalconstructies. U profiel staal is veel lichter van gewicht, het is behoorlijk krachtiger dan warmgewalst staal en in het algemeen wordt het ook als kwalitatief beter omschreven. Werken met een kleine tolerantie is goed mogelijk, ongeacht welke constructie er gebouwd wordt. Zeker productiebedrijven in de staalbouw maken gretig gebruik van koudgevormd staal. De profielen worden zeker gebruikt voor draagconstructies, net als voor een bordes, trappen, dakconstructies en staanders. Koudgevormd staal wordt ook nadrukkelijk gebruikt binnen de wereld van bouw- en installatiebedrijven, door machinebouwers, in de auto-industrie en zeker ook door metaal verwerkende bedrijven. Zij zweren ondertussen bij koudgevormd staal.

Uitstekend te verbinden middels de bekende las- en boutverbindingen

Nog een voordeel van U profiel staal is zeker het feit dat het uitstekend kan verbinden door las- en boutverbindingen toe te passen. Nog een pre van U profielen is het bijzonder hoge draagvermogen. Niet voor niets ook is koudgevormd staal in tal van uitvoeringen beschikbaar. Je hebt het in de 80 millimeter uitvoering, maar ook in die van 10 en 20 millimeter varianten. Met profiel staal kan elk ontwerp gemaakt worden. Gebruikers van dit profiel zeggen niet zelden dat met dit profiel echt alles kan. En daarmee spreken zij wijze en ware woorden.

Stalen U-profielen koop je bij CM Staal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *