Tips bij het kopen van een grasmaaier

Wanneer je een grasmaaier gaat kopen, moet je met veel factoren rekening houden. De prijs is altijd een overweging, maar er zijn ook andere factoren. De grootte van het gazon, het soort gras en het terrein spelen allemaal een rol bij de keuze van het type maaier dat het beste bij jou past. Hier volgen enkele tips voor het vinden van de juiste grasmaaier voor jouw behoeften.

Tip 1

Het eerste wat je kunt doen, is nagaan hoeveel gazon je hebt. Dit zal je helpen de grootte van de maaier te bepalen. Als je een klein gazon hebt, werkt een kleinere maaier prima. Heb je een groot gazon, dan heb je automatisch vaak een grotere maaier nodig. Een cyclomaaier kopen doe je bijvoorbeeld omdat je een gazon hebt met flink oppervlak. Een zweefmaaier daarentegen is weer meer geschikt voor kleinere oppervlaktes.

Tip 2

Bepaal welk type gras je hebt. Er zijn verschillende soorten maaiers voor verschillende soorten gras. Als je een gazon met dik gras hebt, dan heb je een andere soort maaier nodig dan iemand met een gazon met dun gras. Dikker gras heeft een maaier nodig met grotere messen, dit zijn doorgaans de wat duurdere maaiers. Heb je een gazon met dun gras, dan heb je genoeg aan een kleinere en minder dure maaier.

Tip 3

Houd rekening met het terrein. Als jouw gazon veel heuvels en hobbels heeft, dan heb je een ander type maaier nodig dan iemand met een vlak gazon. Hellingen en bobbels kunnen problemen veroorzaken voor sommige soorten maaiers, dus je moet er zeker van zijn dat je een maaier kiest die het terrein aankan.

Tip 4

Bedenk hoe vaak je de maaier gaat gebruiken. Als je ‘m maar één keer per jaar nodig hebt, hoef je niet veel geld uit te geven aan een topmodel. Er zijn veel betaalbare maaiers op de markt die de klus prima kunnen klaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *