Hoe kies je een energiecontract voor een appartement uit?

Heb je recentelijk het koopcontract voor een appartement ondertekend? Dan is het zaak om direct in actie te komen. Als je eenmaal eigenaar van een appartement bent, moet je namelijk meerdere dingen regelen. Eén van deze zaken heeft betrekking op het energiecontract. Om in een appartement te kunnen wonen, heb je gewoonweg een energiecontract nodig.

Wij raden je daarom het volgende aan: ga direct online je energie vergelijken. Door goed de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken, kun je de juiste keuze gaan maken. Voor jezelf én voor jouw portemonnee. 

Schat jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in

Je doet er verstandig aan om jouw verbruik zo nauwkeurig mogelijk in te schatten. Als je (voor het eerst) in een appartement gaat wonen, kan dit echter bijzonder last zijn. Je hebt immers geen idee wat je kunt verwachten. Middels een online tool kun je toch het verbruik zo nauwkeurig mogelijk in gaan schatten. Kijk hier echt even serieus naar.

Zet jouw wensen op een rijtje

Ook doe je er verstandig aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Wil je bijvoorbeeld van een welkomstcadeau kunnen genieten? Of gaat jouw voorkeur uit naar het laagst mogelijke tarief? En heb je het liefste groene stroom of grijze stroom? Dit zijn stuk voor stuk belangrijke vragen waar je voor jezelf rustig over na moet denken. Nadat je hier over nagedacht hebt, kun je de vergelijking al een stuk beter maken.

Kijk niet alleen naar het tarief

De verleiding is groot om uitsluitend naar het tarief te kijken. Logisch ook, aangezien je bij voorkeur een zo’n voordelig mogelijk energiecontract af wilt sluiten. Het advies is echter om ook naar andere facetten te kijken, zoals de voorwaarden en het eventuele welkomstcadeau. Let daarbij ook goed op de contractduur en opzegtermijn.

Tot slot is het interessant om naar energiecollectieven te kijken. Dit zijn meer of meer ‘verenigingen’ waar je je bij aan kunt sluiten, waarna je van scherpe tarieven kunt genieten. De verschillende energieleveranciers kunnen voor een compleet energiecollectief een interessant bod uitbrengen. Aangezien het om een flinke groep huishoudens gaat, is dit bijzonder interessant voor de leveranciers. Zij stunten dan ook regelmatig met lage tarieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *