Dit moet je weten over een bouwkundige keuring

Wil je een bouwkundige keuring uit laten voeren? Dan gebeurt dit vaak als je een nieuw huis op het oog hebt. Echter kun je de keuring ook uit laten voeren voordat je jouw huis te koop zet. Zo weet je immers beter waar je aan gaat beginnen en wat realistisch is. Er zijn verschillende professionals die jou kunnen helpen bij deze keuring. Een van de professionals die daarbij niet over het hoofd gezien mag worden is Schippers Bouwconsult. Maar wat houdt de keuring precies in en wat wordt er allemaal bekeken? Onderstaande informatie legt uit.

Een bouwkundige keuring voor de algehele staat

Een bouwkundige keuring is een keuring waarmee gekeken wordt naar de staat van het huis. Het gaat hierbij niet alleen om wat er voor het oog te zien is, maar ook het opsporen van eventuele gebreken op plekken waar je normaal gesproken niet goed kijkt. De constructie van een woning moet bijvoorbeeld in goede staat zijn. In iedere ruimte van het huis zal daarom gekeken worden. Tevens wordt de buitenkant gecontroleerd. Zo ontstaat er een totaalbeeld, waarmee jij weet welk onderhoud er nog gepleegd dient te worden voordat je er kunt gaan wonen.

Alles volledig gecontroleerd

Bij een bouwkundige keuring loopt een professional altijd door het huis. Deze begint vaak op zolder en gaat zo naar beneden. De kruipruimtes worden ook meegenomen tijdens de controle. Er zijn verschillende problemen die ook aan de buitenkant van het huis vastgesteld kunnen worden. De professional loopt daarom alles grondig na en zorgt ervoor dat alles duidelijk op papier komt te staan. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met de bevindingen, zodat je weet waaraan gewerkt moet worden om het huis volledig bewoonbaar te maken. Ook zie je zaken die je in de toekomst aan kunt pakken.

Al het onderhoud bij elkaar

Het rapport van de bouwkundige keuring bevat niet alleen een overzicht van de onderdelen die aangepakt moeten worden in en rondom de woning. Ook staan de gemiddelde kosten hierbij omschreven. Een potentiële koper weet hierdoor precies wat hij of zij kwijt is aan de reparaties en het overige onderhoud. Ook kan er op basis hiervan bekeken worden of er nog dingen zijn die in de toekomst aangepakt kunnen worden voor woningverbetering. Zo kun je bijvoorbeeld ook denken aan het energiezuinig maken van de woning op de langere termijn door middel van isolatie of zonnepanelen.

Alleen maar voordelen bij keuringen

Met een bouwkundige keuring krijg je dus een beter beeld van de staat van het huis en wat jou allemaal te wachten staat. Als potentiële koper kun je dan bepalen of je de woning aan wilt kopen of dat je toch verder gaat kijken naar iets anders. Als verkoper kun je er dan weer voor zorgen dat de reparaties uitgevoerd worden, zodat je meer kunt vragen voor de woning en deze ook sneller verkocht kan zijn. Je kunt er daarom alleen maar voordelen aan behalen wanneer je de keuring uit laat voeren door Schippers Bouwconsult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *