Verschillen tussen een uitbouw en een aanbouw

De termen aanbouw en uitbouw worden vaak door elkaar gebruikt. Veel mensen denken dat het exact hetzelfde betekent. Toch is dit niet het geval. In dit artikel vertellen we daar meer over.

Een aanbouw of een uitbouw?

Wanneer een gezin groeit, groeit een huis natuurlijk niet mee. Als u dan op een fijne plek woont en gehecht bent aan de buurt is verhuizen geen optie. Het vergroten van de leefruimte is dan een perfect alternatief. Heel wat mensen gaan dan vertellen dat ze een aanbouw gaan maken. Echter hebben we het in dit geval over een uitbouw. Door het doortrekken van de gevel wordt de leefruimte vergroot tot één geheel.

Het kan ook zijn dat u bepaalde ruimtes mist. Zo hebben veel woningen geen garage of is er behoefte aan een bijkeuken. Dit zijn aparte ruimtes aan het huis waarvoor een geheel nieuwe constructie wordt gemaakt. Deze ruimtes zullen nooit onderdeel uitmaken van een al bestaande ruimte.

Het verschil tussen een aanbouw of een uitbouw zit hem dus ook in de functie die de ruimte gaat vervullen. Het kostenplaatje voor beiden is bijna gelijk aan elkaar.

Zelf bouwen of laten bouwen?

Komt u zelf uit de bouw of hebt u twee rechterhanden, dan is er niets mis met zelf bouwen. Bedenk wel goed dat er heel wat meer bij komt kijken dan wat steentjes op elkaar stapelen. Uiteindelijk moet er een stevig bouwsel komen te staan dat bouwtechnisch in orde is. Hebt u geen ervaring met dit soort klussen dan is het verstandig om het uit handen te geven. U wilt immers ook de waarde van uw woning verhogen en niet straks zitten met een aan- of uitbouw die bij een zuchtje wind al staat te kreunen en steunen.

Aanbouw voor uw huis 

Een aannemer die gespecialiseerd is in aan- en uitbouwen is De Aanbouwexpert. Laat u zeker eens door hen adviseren over de mogelijkheden. Ze zijn zeer bedreven in deze expertise en kunnen u er alles over vertellen. Ze helpen u van het begin tot het eind met het realiseren van de perfecte uitbreiding van uw woning. Van een kijkje nemen wat er mogelijk is tot het maken van een bouwtekening en van het aanvragen van vergunningen tot het leggen van de laatste steen. Neem zeker eens een kijkje op de site voor een aanbouw voor uw huis bij De Aanbouwexpert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *