Verzendzakken – de doos voorbij qua handigheid

Het is soms even wikken en wegen. Ga ik bestelde zaken nu naar de klant zenden in een doos of toch maar in verzendzakken? Een doos heeft wel iets meer zeggingskracht dan een zak. Je moet ook aan je imago denken. Aan de andere kant kunnen de kosten van een zak de post wel een stuk lager uitvallen. Verpakkingskosten kunnen toch snel een deel van je winst opeten. Toch maar een doos omdat je daar je logo en slogan mooi op af kunt drukken? Eigenlijk kan dat dus net zo goed op een zak. Waar verzendzakken zelfs beter in zijn, is hun flexibiliteit. Want een zak is beweeglijk, kan platter gedrukt worden. Dat komt soms goed uit als je je zakken zo als brievenbuspost kunt versturen. Met gegarandeerd eenmalige levering want de klant hoeft niet de deur open te doen voor een pakketje. En zo’n zak als brievenbuspost maakt je portokosten nog geringer.

Geen gewicht, die verzendzakken

Het scheelt ook in de logistiek. Want dozen moet je op de zaak eerst in elkaar zetten of vouwen. Een zak heb je daarentegen zomaar dicht: artikel erin, klep omkeren en kleven maar. Dozen zouden wel meer stevigheid bieden door de werking van het golfkarton. Maar de zak vandaag de dag is ook van supersterk materiaal gemaakt. Die is voor regen bijvoorbeeld een veel betere afweer dan karton. Verzendzakken zijn er in vele namen:

• Kledingzakken

• Mailing bags

• Plastic zakken

• Polyzakken

• Koerierszakken

Afdoende bescherming

In een tijd waarin e-commerce domineert, is het ook razend druk bij de vervoerslijnen. Spullen die de weg op gaan en van hand tot hand, van rollende band tot plank gaan, dienen wel beschermd onderweg. Behalve bij breekbare spulletjes, doen de verzendzakken dan goed werk. Ze zijn stevig en scheuren niet snel. Ze zijn water- en lichtdicht. En mocht je oog hebben voor duurzaamheid, dan is het leuk om te weten dat nu al de meeste zakken voor de helft afbreekbaar zijn. 

Klantvriendelijk terugsturen

Die duurzaamheid geldt ook voor het retourneren van spullen die uiteindelijk toch niet voldoen. Heeft de klant een fout artikel of een verkeerd gemeten product en wil hij die terugsturen? Daar is dan de oorspronkelijke zak op berekend. Met een retoursticker en hergebruik van dezelfde zak kan het artikel dan weer naar de winkel terug. Het eventuele noppenfolie waar dat artikel in aankwam, kan weer gewoon om het product heen gewikkeld zodat het weer goed beschermd terug naar af gaat. 

Verzendzakken, alleen niet voor het maatje ‘te groot’

Het wikken en wegen rond dozen en zakken pakt vaak goed uit voor de verzendzakken. Vooral de mogelijkheid om je spullen als brievenbuspost te versturen is financieel aantrekkelijk. Dan het gedoe met vouwwerk van kartonnen dozen tegenover het gemak van de meteen te openen en te sluiten zak. Het enige wanneer de doos wel wint van de zak, is als er echt grote spullen moeten worden verstuurd. De doos blijft het nummer één verzendmateriaal voor grotere artikelen. Alleen al omdat die nooit als brievenbuspost kunnen aankomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *