gereedschap

Deze kosten komen er kijken bij het bouwen van een garage

Wil je een garage bouwen? Dan kun je het best eerst een begroting maken. Wat zal het totale project gaan kosten? Met welke kosten moet je rekening houden? We zetten de belangrijkste kosten op een rijtje.

Vergunningskosten

Je hebt een vergunning nodig om bijvoorbeeld een loods te bouwen. Hiervoor maak je vergunningskosten. Dit zijn kosten die je maakt voor het aanvragen van een bouwvergunning. Hoe hoog de kosten voor een vergunning zijn, verschilt per gemeente. Wanneer je een vergunning wilt aanvragen, is het handig ook meteen te vragen hoelang het aanvraagproces ongeveer duurt.

Tijd kost geld, maar het ambtelijk apparaat draait meestal traag. De gemeente kan nog extra eisen stellen aan de garage. Uiteindelijk kunnen die extra eisen ook weer in extra kosten resulteren.

Kosten voor de fundering

Zonder fundering kun je geen stevige garage bouwen. Het spreekt dan ook voor zich dat je zeker niet moet besparen op de fundering voor een garage. Samen met de kosten voor de materialen, zijn dit waarschijnlijk de belangrijkste kosten die je hebt. Houd er rekening mee dat een groter oppervlak duurder is.

Je kunt kiezen om de fundering te laten zetten bij jou op locatie, of kiezen voor een kant-en-klare garage. Dit noemen we ook wel ‘prefab’. De garage wordt dan kant-en-klaar opgeleverd en hoeft alleen nog bij de klant in de tuin worden neergezet.

Kosten voor de materialen

Materialen zijn bij vele winkels te krijgen, maar het is een goed idee om te kiezen voor kwaliteit en niet voor wat het goedkoopst is. Door nu voor goedkopere materialen te kiezen, kun je later tegen meer kosten aanlopen. Je bespaart op kosten voor materialen door voor kwaliteit te kiezen. Dan kan de garage nog jaren mee. Met goedkopere materialen zit er een kans in dat je later alsnog weer moet renoveren.

Kosten voor de isolatie en verwarming

Je wilt natuurlijk wel lekker comfortabel in de garage aan de slag kunnen. Zeker als je de garage wilt gebruiken als bedrijfsruimte of om op zondagmiddag wat te knutselen aan allerhande projecten. Isolatie en verwarming zijn dan onmisbaar. Wanneer je de garage alleen als opslag voor de auto gebruikt heb je vaak geen verwarming nodig, maar als je er meer tijd doorbrengt, zeker wel. Houd rekening met deze kosten in je budget.

Als je een goed overzicht hebt van de kosten voor een garage, kom je niet voor verrassingen te staan. Zo houd je je budget strak in de hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *